CNN розповів про ядерну космічну зброю росії

CNN розповів про ядерну космічну зброю росії

росія намагається розробити ядерну космічну зброю, яка б знищувала супутники, створюючи величезну енергетичну хвилю під час детонації.

Про це повідомляє CNN з посиланням на три джерела у секторі безпеки США.

Зазначається, що ця нова зброя, яку військові космічні експерти зазвичай називають ядерним ЕМП, створить імпульс електромагнітної енергії та потік високозаряджених частинок, які продиратимуться через простір, щоб порушити роботу супутників, що обертаються навколо Землі.

Міністерство оборони та розвідка США протягом багатьох років відстежувати спроби росії розробити широкий спектр протисупутникової зброї.

Нещодавно рф досягла прогресу у своїх зусиллях з розробки зброї. Проте концепція цієї зброї не нова та виникла ще наприкінці Холодної війни.

Повідомляється, що для США небезпека полягає в тому, що в космосі утвориться сукупність виведених із ладу супутників, яке "стане небезпечним для будь-яких нових супутників, які ми можемо спробувати запустити для заміни або ремонту існуючих супутників".

Офіс директора національної розвідки, Міністерство оборони та Рада національної безпеки відмовилися від коментарів.

Водночас експерти наголошують, що така зброя може мати потенціал для знищення угруповань малих супутників, таких як Starlink від SpaceX, який використовує Україна у її війні з росією.

Але майже напевно буде "останньою зброєю" для рф, оскільки це завдасть такої ж шкоди будь-яким російським супутникам, які також знаходяться в цьому районі.

Нагадаємо, раніше українська розвідка дізналася, де росія закупає Starlink для війни в Україні. Зазначається, що йдеться про арабські країни.