"Контроль над Авдіївкою - це «Піррова перемога»" – Центр стратегічних комунікацій

"Контроль над Авдіївкою - це «Піррова перемога»" – Центр стратегічних комунікацій

У битві за Авдіївку росія зазнала більше втрат, ніж у боях за Бахмут.

Про це пише Центр стратегічних комунікацій.

Так, 18 лютого Сили оборони завершили вихід із Авдіївки.

"Оборона Авдіївки від російських загарбників тривала майже 10 років. Ми обов’язково повернемо і відбудуємо це місто", - йдеться у дописі.

Зазначається, що українські воїни були змушені залишити Авдіївку через брак боєприпасів. Це сталося через зволікання із наданням допомоги західними партнерами.

Повідомляється, що росія захопила Авдіївку ціною величезних втрат у техніці та людях. За 4 місяці активної фази боїв було знищено:

  • понад 47 тисяч окупантів;
  • 364 танки;
  • 5 літаків та іншої техніки противника.

Тобто більше ніж у битві за Бахмут. 

"путін наказав своїм військам захопити Авдіївку для підняття власного рейтингу. Однак визначені диктатором строки «перемоги» неодноразово відкладалися завдяки стійкості українських захисників міста", - пояснюють у Центрі стратегічних комунікацій.

Контроль над руїнами Авдіївки називають черговою «Пірровою перемогою», яка наближає виснаження ресурсів росії, адже це не дасть ворогу жодних стратегічних переваг.

Нагадаємо, що Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський прийняв рішення про виведення українських підрозділів з Авдіївки.

Тим часом президент Джо Байден заявив, що українські військові були вимушені вийти з Авдіївки через нестачу боєприпасів та скорочення їхніх запасів.