Канада передасть Україні понад 800 "найкращих у світі" безпілотників

Канада передасть Україні понад 800 "найкращих у світі" безпілотників

Канада передасть Україні понад 800 багатоцільових безпілотних літальних апаратів SkyRanger R70 для допомоги у протистоянні російській агресії.

Про це повідомляє міноборони Канади.

Міністр національної оборони Білл Блер зазначив, що ці безпілотники, вартість яких перевищує 95 мільйонів доларів США, "допоможуть Україні в її мужній боротьбі, щоб захистити себе від незаконного та невиправданого повномасштабного вторгнення росії".

Він додав, що дрони SkyRanger R70 виробляються у Канаді і можуть нести "різні системи камер і навантаження для виявлення та ідентифікації цілей".

"Ці можливості допоможуть українським операторам розпізнавати людей, транспортні засоби та будь-які джерела тепла на великій відстані, особливо в умовах темряви та поганої погоди. Цей багатороторний безпілотний літальний апарат є одним із найкращих у своєму роді у світі та може працювати з різними корисними навантаженнями до 3,5 кілограмів, включаючи боєприпаси", - зазначається у повідомленні.

Крім того, ці дрони є критично важливими для спостереження та збору розвідданих, а також можуть використовуватися для транспортування та доставки припасів.

"Канада працює з Україною над планом навчання та розкладом доставки, яка має розпочатися цієї весни", - зазначають у міноборони Канади.

Нагадаємо, з лютого 2022 року Канада вже витратила $9,7 млрд на підтримку України, у тому числі надавши $2,4 млрд на військову допомогу Києву. Вона включає в себе основні бойові танки Leopard 2, броньовані машини бойової підтримки, протитанкову зброю, стрілецьку зброю, гаубиці M777 і відповідні боєприпаси, камери безпілотників з високою роздільною здатністю, зимовий одяг тощо.