Німецькі ЗМІ дізналися про високу ймовірність передачі Україні ракет Taurus

Німецькі ЗМІ дізналися про високу ймовірність передачі Україні ракет Taurus

Німеччина, ймовірно, має намір передати Україні ракети Taurus, які давно просив український уряд.

Про це пише Bild з посиланням на агенцію Deutsche Presse-Agentur.

За її даними, правляча коаліція Бундестагу підготувала секретну пропозицію щодо постачання Києву більшої кількості боєприпасів, транспортних засобів та систем озброєння.

"Голосування щодо цього пакету допомоги збираються провести в Бундестазі вже цього тижня", - зазначається у повідомленні.

Bild зазначає, що крилаті ракети Taurus, про які давно просить Київ, у цьому проекті прямо не згадуються, однак у ньому йдеться про "постачання додаткових систем зброї дальньої дії та боєприпасів, необхідних для того, щоб Україна могла здійснювати цільові атаки на стратегічно важливі цілі далеко в тилу російського. агресора".

"Ракети Taurus якраз підходять під цей опис, оскільки вони можуть досягати мети на відстані понад 500 кілометрів", - наголошує видання.

Нагадаємо, Франція та Велика Британія вже поставили Україні свої крилаті далекобійні ракети Scalp та Storm Shadow, проте вони вважаються не такими ефективними, як Taurus.

Зазначимо, що у Німеччині і опозиційні політики і члени уряду давно наголошують на необхідності передати Україні Taurus. Блокував питання канцлер Німеччини Олаф Шольц. Він виправдав своє небажання постачати Україні крилаті ракети Taurus, назвавши причинами конституційні обмеження та ризик "ескалації війни".

Шольц не уточнив, які потенційні конституційні обмеження він мав на увазі, але Bild повідомляв, що канцлер був стурбований тим, що для того, щоб Україна використовувала ракети Taurus, Берліну доведеться надати геодані російських цілей і таким чином взяти більш активну роль у війна.

Повідомлялося, що Шольц також стурбований тим, що Україна може використати ракети для удару по Керченському мосту, який з'єднує окупований Крим з росією.