Українські перевізники також заблокували поляків на кордоні: обіцяють стояти цілодобово

Українські перевізники також заблокували поляків на кордоні: обіцяють стояти цілодобово

Українські перевізники також заблокували пункти пропуску і зупиняють польські автомобілі.

Акція розпочалася сьогодні, 20 лютого, біля ПП "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова" та "Шегині-Медика", повідомляє "Суспільне".

Зазначається, що це відповідь на блокаду пунктів пропуску польськими протестувальниками.

Акція протесту стартувала о 12:00. Українскі водії розмістили на вантажівках плакати з написами українською та англійською мовами: "Зніміть блокаду — поверніть українських водіїв додому", "Стоп блокаді на кордонах", "Втратить Україна — втрачатиме Польща", "Блокада України — зрада європейських цінностей" та іншими.

"Те, що роблять поляки, вже вийшло за будь-які межі. Сьогодні в нас тут є "Асоціація міжнародних автомобільних перевізників", ГО "Український транспортний союз", ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України. Суть нашої акції — зупиняти польські автомобілі, які об'їжджають поза чергою і щоб вони стояли тут так, як наші стоять у Польщі", — сказав голова ГО "Український транспортний союз у Львівській області" Олег Дубик.

Він зазначає, що польські вантажівки впускатимуть на територію України з тією затримкою, з якою поляки пропускають українські.

Голова ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України" Володимир Михалевич повідомив, що мирна акція біля трьох міжнародних ПП "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині" триватиме з 20 лютого до 15 березня або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.

"Або стоять всі, або їдуть всі. Не може бути ситуації, коли українські автомобілі стоять, а польські будуть їхати. Розуміємо ситуацію з тим, чого вони хочуть. Але всі вимоги поляків є або до Євросоюзу, або до своєї влади, жодних претензій, вимог до України немає, тому це дуже дивна ситуація. Люди налаштовані дуже потужно, будуть стояти цілодобово", — сказав Михалевич.

Нагадаємо, польські фермери анонсували, що 20 лютого вони мають намір заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною, а також вузли зв'язку та під'їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів.

Поляки перекрили залізницю біля пункту пропуску "Медика-Шегіні" і розсипали українське збіжжя з вантажного вагона.

Держприкордонслужба повідомляє, що поляки "розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною".

Крім того, протест охопив не тільки прикордонні пункти, а й майже всю Польщу, а до фермерів приєдналися мисливці.