Сили оборони на сході знищили найпотужнішу артустановку росіян "Тюльпан", – Євлаш

Сили оборони на сході знищили найпотужнішу артустановку росіян, – Євлаш

На Лимано-Куп’янському напрямку за минулу добу відбулося десять бойових зіткнень, під час яких противник втратив 373 окупанти вбитими та пораненими та ще 115 одиниць озброєння та військової техніки.

Про це в ефірі “Суспільне новини” повідомив начальник пресслужби ОСУВ “Хортиця” Ілля Євлаш.

“Серед них два танки, шість БМП, одна установка 2С4 “Тюльпан” – найпотужніша артилерійська установка, самохідний міномет 240 мм, який є на озброєнні в російській федерації. Також противник втратив ряд мінометів”, – сказав він.

За словами Євлаша, зараз найінтенсивніші обстріли окупанти проводять саме з цих зразків озброєння: “Наприклад, якщо 642 обстріли було за цю добу, то принаймні половина з них була саме з мінометів. Це така артилерія ближнього бою різних калібрів – від 120 до 60 мм”.

Крім того, ворог активно застосовує БПЛА – за учора завдали 25 ударів по позиціях українських захисників.

Втім, 75 дронів противника не досягли своєї цілі.

Зазначимо, за інформацією з відкритих джерел, росіяни використовували 2С4 “Тюльпан” при штурмі Луганського аеропорту у 2014 році, заводу “Азовсталь” у Маріуполі у 2022 році. Також з такої установки росіяни зруйнували міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом.

Нагадаємо, раніше керівник Луганської ОВА Артем Лисогор повідомляв, що все більше українським захисникам на сході доводиться протидіяти БПЛА окупантів.

Фото ілюстративне.