Укрзалізниця обурена діями поляків на кордоні: "Зерно, яке розсипали, їхало Польщею транзитом"

Укрзалізниця обурена діями поляків на кордоні: "Зерно, яке розсипали, їхало Польщею транзитом"

Укрзалізниця обурена діями польських протестувальників, які відкрили люки вагонів і висипали на колії українське зерно, яке їхало Польщею транзитом.

Про це йдеться у заяві "Укрзалізниці".

"На вантажній станції Медика польські протестувальники відкрили люк двох українських вантажних вагонів, у яких знаходилося зерно. Український вантаж прямує до Німеччини транзитом через Польщу", - йдеться у заяві.

Укрзалізниця наголосила, що чітко дотримується введеної у квітні 2023 року заборони на імпорт зернових вантажів до Польщі та лише перевозить транзитом ці вантажі територією сусідньої країни.

"Усі вагони на кордоні перевіряють органи контролю Польщі, їх опломбовують. Це унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі. Наразі на зазначеній станції перебувають в очікуванні перевантаження близько 40 українських вантажних вагонів із сільськогосподарською продукцією. Про несанкціоноване втручання в роботу залізниці поінформовано Польські залізниці та посольство України в Польщі", - зазначається у заяві.

"Укрзалізниця обурена такими діями польських протестувальників та закликає припинити незаконні дії. Такі вчинки не сприяють розв’язанню можливих проблем, а грають на руку країні-агресору. Наразі компанія направила відповідне звернення до польських правоохоронних органів", - наголошується у заяві.

Нагадаємо, 20 лютого поляки перекрили залізницю біля пункту пропуску "Медика-Шегіні" і розсипали українське збіжжя з вантажного вагона.

Держприкордонслужба повідомляє, що поляки "розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною".

Крім того, протест охопив не тільки прикордонні пункти, а й майже всю Польщу, а до фермерів приєдналися мисливці.