"Буревій”, “Азов”, “Рубіж”, “Хартія”: командувач НГУ передав 300 медалей захисникам на сході

"Буревій”, “Азов”, “Рубіж”, “Хартія”: командувач НГУ передав 300 медалей захисникам на сході

Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко відвідав та вручив нагороди підрозділам на східному напрямку вздовж лінії фронту, де тримають оборону військовослужбовці НГУ.

Про це йдеться у телеграм-каналі Півненка.

“Мав нагоду безпосередньо на позиціях поспілкуватися та вручити заслужені нагороди бійцям, які стійко тримають визначені рубежі, тримають під постійними обстрілами, під постійним натиском ворога, вдень і вночі за будь-якої погоди”, – сказано у повідомленні.

За словами Півненка, військовослужбовці бригад "Буревій”, “Азов”, “Рубіж”, “Хартія”, а також інших підрозділів та загонів спецпризначення Нацгвардії, які виконують завдання у складі Сил оборони на Купʼянсько-Лиманському напрямку, зокрема, у Кремінських лісах, та на Бахмутському напрямку лише з початку цього тижня знищили 9 танків, 17 БМП, понад 30 одиниць іншої бронетехніки, яку окупанти використовували для штурмів та переміщення своїх груп піхоти.

Командувач вручив особисто та передав командирам 300 медалей та нагрудних знаків, які найближчим часом отримають усі, хто ними відзначений.

Також разом із командирами обговорили питання забезпечення підрозділів та налагодження логістичних шляхів, вдосконалення управління боєм, застосування новітніх технологій радіоелектронної боротьби, радіоелектронної розвідки та різних видів БПЛА.

Нагадаємо, 17 військовослужбовців бригади Гвардії наступу "Помста" (Луганський прикордонний загін) отримали державні та відомчі нагороди.