Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків

Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків

Верховна Рада проголосувала за президентський законопроєкт №11035 про демобілізацію бійців строкової служби із відтермінуванням їхнього призиву на 12 місяців.

Закон ухвалили 317 голосами, повідомляє народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голос").

Напередодні Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони вніс до президентського законопроєкту поправку про відтермінування на 12 місяців мобілізації військових строкової служби, термін служби яких закінчився під час дії воєнного стану і які будуть звільнені в запас.

Виняток зроблять для добровольців, які забажають продовжити службу за контрактом.

"В кінцевому вигляді у законопроєкт Зеленського включено мою норму з мого альтернативного законопроєкту про відстрочку 12 місяців! Це результат великої роботи! Хлопці чекають вже 4 рік! Нарешті це вирішено!", - зазначив Железняк.

У законопроєкті йдеться по те, що військовослужбовці строкової служби, строк яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені строки, звільняються з військової служби в запас у строки, визначені указом президента України.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада у першому читанні підтримала урядовий законопроєкт про мобілізацію. Народні депутати подали до другого читання законопроєкту про мобілізацію (№10449) понад 4 тисячі правок.