Великобританія збільшить артилерійські резерви України: що відомо

Великобританія збільшить артилерійські резерви України: що відомо

24 лютого уряд Великої Британії вирішив посилити артилерійські резерви ЗСУ за допомогою пакета боєприпасів вартістю 245 млн фунтів стерлінгів (близько 310 млн доларів), які є критично важливими для ведення війни.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

Зазначено, що Міністр оборони Великої Британії каже, що його країна зробить усе можливе, щоб Україна могла продовжувати боротися до перемоги.

Тому протягом наступного року Велика Британія витратить майже чверть мільярда фунтів стерлінгів на закупівлю та активізацію ланцюгів постачання для виробництва вкрай необхідних артилерійських боєприпасів для України.

"Сьогоднішнє оголошення про 245 мільйонів фунтів стерлінгів відбувається рівно через два роки після того, як Путін розпочав своє незаконне повномасштабне вторгнення в Україну – артилерія виявилася критичною для успіхів України на полі бою, постійно погіршуючи російські сили та не даючи їм здійснити значні прориви", - заявляють у британському уряді.

Також зазначається, що Україна була особливо відзначена завдяки високоефективному використанню своєї артилерії для ведення контрбатарейного вогню – використовуючи безпілотники та радіолокаційні системи, надані Великою Британією, для швидкого виявлення місць розташування російської артилерії та завдання ударів у відповідь для її знищення.

Також повідомляється, що допомога від Британії збільшить критичні запаси артилерійських боєприпасів для ЗСУ, тоді як "королівські ВПС завершують чергову поставку новітніх протитанкових ракет Brimstone".

Нагадаємо, що Велика Британія активно підтримує Україну з початку повномасштабного вторгнення. Наприклад, країна надасть 2,5 мільярда фунтів стерлінгів (приблизно $3,2 млрд, - ред.) військової допомоги Україні у 2024-2025 роках.

Крім того, країна планує надати Україні тисячі нових дронів із підтримкою штучного інтелекту.