Священник хотів переправити за кордон луганчанина, використовуючи неповнолітнього та катафалк

Священник хотів переправити за кордон луганчанина, використовуючи неповнолітнього та катафалк

На транзитній ділянці автодороги «Одеса-Рені» прикордонники зупинили катафалк під керуванням 45-річного священнослужителя УПЦ, який підвозив жителя Луганщини призовного віку до кордону.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Перевізник мав намір висадити пасажира, щоб той нелегально потрапив у Молдову. А щоб кількість осіб у транспортному засобі збігалася на виїзді з транзитної дороги, водій заховав у катафалку – під відрами, шинами та ковдрою – 10-річного хлопчика, сина односельця», – розповіли у ДПСУ.

Наміри церковнослужителя прикордонники викрили. Стосовно нього направили повідомлення до поліції про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Дитину правоохоронці повернули батькам. На пасажира – склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Справу скерували до суду.

Нагадаємо, сєвєродончанину, який улітку намагався потрапити в Молдову, незаконно перетнувши кордон, присудили штраф у розмірі 13600 гривень.