Сєвєродончанин хотів незаконно перетнути кордон за 4 тисячі доларів: чим закінчилася справа

Сєвєродончанин хотів незаконно перетнути кордон за 4 тисячі доларів: чим закінчилася справа

Сєвєродончанину, який улітку намагався потрапити в Молдову, незаконно перетнувши кордон, присудили штраф у розмірі 13600 гривень.

Про це йдеться у постанові Красноокнянського районного суду Одеської області. Деталі дізнавався «Сєвєродонецьк онлайн».

Розглянувши матеріали справи № 506/948/23, суд встановив, що 30 серпня 2023 року уродженець Сєвєродонецька у складі групи осіб спробував перетнути державний кордон України в напрямку с. Платонове (Україна) - с. Нові Гояни (Республіка Молдова) поза встановленими пунктами пропуску.

Пізніше фігурант пояснив, що у Молдову прямував, аби влаштуватися на роботу. Через введення воєнного стану в Україні не мав права законно покидати країну. Тому у соцмережі Telegram вийшов на особу, яка обіцяла посприяти йому у перетині кордону за винагороду у 4 тисячі доларів.

За вказівкою цієї особи, він, разом зі ще чотирма чоловіками призовного віку, 30 серпня прибув на станцію Петрівка Подільського району Одеської області, де й планувався перетин. Там їх усіх мала забрати автівка, проте порушників кордону виявили працівники ДПСУ.

У постанові вказується, що своїми діями чоловік порушив ст. 9 Закону України «Про державний кордон України». Свою вину він визнав повністю, але на жодне з судових засідань, де розглядалася справа, не з'явився.

Суддя дійшов висновку, що у діях сєвєродончанина є склад правопорушення, передбаченого ст. 204-1 ч.2 КУпАП. За це з нього вирішили стягнули штраф у максимальному розмірі, передбаченому санкцією статті: восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 13 600 гривень.

Постанову винесли 17 листопада, впродовж 10 днів з цього дня правопорушник мав право оскаржити її в апеляційному суді.

Нагадаємо, на кордоні України затримали таку кількість чоловіків, яка еквівалентна п'яти бригадам ЗСУ.