ГУР зробили заяву щодо "прохань" Придністров'я приєднатися до складу рф

ГУР зробили заяву щодо "прохань" Придністров'я приєднатися до складу рф

Інформація, що "ПМР" проситиметься 28 лютого буде проситися увійти до складу рф, не відповідає дійсності.

Про це повідомляє ГУР.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує ― за наявною інформацією, 28 лютого 2024 року депутати невизнаного Придністров’я на своєму з’їзді не планують звертатися до російського диктатора путіна з проханням увійти до складу рф", - йдеться у дописі.

У розвідці зазначили, що поширення інформації про такі "наміри" носить усі ознаки свідомої дезінформаційної кампанії з метою дестабілізації ситуації в регіоні.

Варто нагадати, що 28 лютого у Придністров'ї планують провести з'їзд депутатів усіх рівнів вперше за 18 років. Придністровський опозиціонер Геннадій Чорба вважає, що звернення до рф щодо анексії регіону, ймовірно, буде ухвалено на цьому з'їзді.

Водночас в Інституті вивчення війни (ISW) впевнені, що російське угруповання військ, яке зосереджене у Придністров'ї, не становить для України військової загрози.

У звіті зазначається, що немає жодних ознак того, що обмежене російське угруповання військ у Придністров'ї може спробувати провести наземну операцію, яка може загрожувати Україні.

Нагадаємо, у суботу, 24 лютого ГУР поділилися подробиця збиття А-50, яке відбулося у п'ятницю, 23 лютого.