Окупанти вимагають з рубіжан гроші за вікна. Сєвєродончани не в змозі підтвердити стаж на «Азоті», - ЛОВА

 Окупанти вимагають з рубіжан гроші за вікна. Сєвєродончани не в змозі підтвердити стаж на «Азоті»

Окупаційна влада Рубіжного вимагає з людей компенсацію за встановлені вікна та двері. У Сєвєродонецьку хіміки не можуть підвередити пільговий стаж.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За даними ОВА, достатня кількість рубіжан через відсутність комунальних послуг змушена була переживати зиму в інших населених пунктах, аби просто не змерзнути.

«Повертаючись, вони помічають присутність у багатоповерхівках гастролерів-будівників. А у разі, якщо квартира ще залишилася пустою, окупаційна адміністрація вимагає компенсацію за встановлені вікна та двері, не віддаючи рубіжанам ключі від рідної домівки», - розповіли у ЛОВА.

Також повідомляється, що колишні співробітники Сєвєродонецького «Азоту», які залишилися в місті, при оформленні російських пенсій не можуть підтвердити пільговий стаж, який вони заробляли на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці.

«Бо таких документів в захопленому місті, за словами окупаційної адміністрації, немає. На руїнах хімічного підприємства розміщені відповідні оголошення. Тепер люди розраховують виключно на мінімальну пенсію за віком», - зазначили у ЛОВА.

Нагадаємо, за тиждень до весни в окупованому Сєвєродонецьку вперше почали тестувати котельню.