“Підтримують агресію проти України”: експравоохоронців з Луганщини підозрюють у держзраді

“Підтримують агресію проти України”: експравоохоронців з Луганщини підозрюють у держзраді

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури трьом колишнім правоохоронцям з Луганщини повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), ще трьох - судитимуть.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, після повномасштабного російського вторгнення інспектор та поліцейський відділу поліції № 1 Старобільського райуправління ГУНП у Луганській області, а також працівник Старобільського СІЗО зрадили присягу та перейшли на бік ворога.

Вони добровільно вступили до «новопсковського райвідділу внутрішніх справ мвс лнр» та «старобільського слідчого ізолятора увп мвс лнр». Пройшли співбесіду та присягнули на вірність агресору. Отримали вогнепальну зброю та почали виконувати накази представників окупаційної влади.

Також у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальні акти стосовно ще трьох зрадників. Серед обвинувачених ‒ двоє поліцейських районних відділків поліції та інструктор з особистої безпеки тренінгового центру ГУНП в Луганській області.

“Наразі вирішується питання щодо оголошення осіб у розшук. Усі фігуранти підтримують агресію проти України”, - наголосили у відомстві.

Спеціальне досудове розслідування ведуть слідчі ТУ ДБР, розташованого у Краматорську, оперативний супровід – співробітники управління внутрішньої безпеки у Луганській області ДВБ НПУ та 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, до суду відправили матеріали щодо шістьох організаторів псевдореферендуму на Луганщині.