Розвідка відреагувала на заяву Москалькової щодо тіл загиблих з Іл-76

Розвідка відреагувала на заяву Москалькової щодо тіл загиблих з Іл-76

Представник ГУР Андрій Юсов зробив заяву щодо передачі тіл загиблих з літака Іл-76.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

"Перевіряються різні версії. Якщо люди загинули на борту, то були запити на повернення тіл. Формулювання, що москва готова передати тіла, достатньо дивне. Коли буде передача, проведена необхідна експертиза, вивчення кількості, обставин, а не заяви про готовність, тоді можна буде щось коментувати", - пояснив Юсов.

Він зазначає, що від моменту падіння літака Україна проводить власне розслідування,  звертається щодо проведення міжнародного розслідування, але росія відмовляє.

Юсов підкреслив, що 65 осіб зі списку, який підтвердили офіційні представники рф, це дійсно українські військовополонені. За його словами, доля цих людей – питання розслідування, яке наразі триває.

Представник ГУР також додав, що росіяни довго не показували ні рештки літака, ні повну картину, зокрема з тілами. За його словами, на борту могла бути зброя, але чи були разом зі зброєю люди – треба з’ясовувати.

Андрій Юсов наголосив, що рф не попереджала про наміри перевозити українських військовополонених, цей факт був оприлюднений публічно.

"Якщо з’ясується, що люди були на борту, то це черговий злочин держави-агресора", - підсумував він.

Нагадаємо, що 1 березня уповноважена із прав людини в рф Тетяна Москалькова заявила, що росія готова передати українській стороні тіла військовополонених, що начебто перебували на літаку.

Попри це, Україна все ще не отримала списків полонених, які перебували на Іл-76 24 січня.