Не пропускають жодної вантажівки – ситуація на польсько-українському кордоні 3 березня

Не пропускають жодної вантажівки – ситуація на польсько-українському кордоні 3 березня

Станом на ранок 3 березня польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у шести пунктах пропуску на кордоні з Україною, зокрема повністю заблокованим залишається пункт пропуску "Медика-Шегині". У чергах перебуває понад 2400 вантажівок.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби (ДПСУ) Андрій Демченко.

"На пункті пропуску "Шегині" не пропускають жодної вантажівки, показники нульові. Єдине, кого пропускають це гуманітарні вантажі", – розповів Демченко.

Він зазначив, що на пункті пропуску "Ягодин" також складна ситуація. Наразі там протестувальники пропускають вантажівки лише у напрямку України, а за минулу добу проїхали 70 транспортних засобів. Водночас жодна вантажівка не перетнула кордон у бік Польщі.

Речник ДПСУ наголосив, що протестувальники не блокують рух інших категорій транспорту, таких як легкових автівки та автобуси.

Водночас заступник міністра економіки України Тарас Качка заявив, що польські фермери вже зрозуміли, що їхні протести використовуються російськими спецслужби для розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

За його словами, лідери протестів вже визнали, що їх використовують, а польський уряд вже розслідує ці інциденти.

Тарас Качка розповів, що у продуктах на кшталт пшениці польські фермери конкурують не з українською, а з російською, і не на території Польщі, а в регіоні.

Він також наголосив, що подібна блокада більше шкодить Польщі, ніж Україні.

Нагадаємо, що посол України Василь Зварич закликав Польщу до покарання винних у наймасштабнішому пошкодженні українського зерна, що сталося вночі з 24 на 25 лютого.