ЛОВА: На окупованій Луганщині росіяни перевіряють рівень пропаганди війни у школах

ЛОВА: На окупованій Луганщині росіяни перевіряють рівень пропаганди війни у школах

В окупованому Алчевську звільняють директорів шкіл через недостатню пропаганду війни. Під час побудинкових обходів окупанти пропонують гроші за майбутні голоси.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, в Алчевську росіяни інспектують школи та звільняють директорів.

«Основний критерій – рівень пропаганди на уроках так званих «розмов про важливе». Окупанти вбачають недостатню обізнаність дітей тематикою війни й неувагу до державних символів рф. Для прикладу, одного із нових директорів привезли з території росії», – розповіли в обласній адміністрації.

Також повідомляється, що з 17 лютого на окупованих територіях розпочали побудинкові агітаційні обходи населення члени «виборчих комісій». Вони мали низку завдань, окреслених «виборчкомом», для подальшого досягнення високої явки. Зокрема, за даними ЛОВА, - пропонувати жителям до п’яти тисяч рублів за згоду віддати свій голос, незалежно від наявності паспорта рф.

«Тож, за попередніми підрахунками, понад 84 % опитаного населення «лнр» нібито погодилося прийти на вибори», - зауважили у Луганській ОВА.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку окупанти продовжують інтеграційні процеси у російське законодавство та збільшують тиск на місцеву молодь напередодні виборів президента рф.