Кабмін ініціює впровадження військового збору для ФОП на єдиному податку

Кабмін ініціює впровадження військового збору для ФОП на єдиному податку

Кабмін готує законопроєкт про впровадження військового збору для приватних підприємців (ФОП) єдиного податку.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев, повідомляє "Суспільне".

За його словами, завдяки цьому в уряді хочуть збільшити надходження до бюджету. Зокрема Міністерство фінансів працює над збільшенням доходів державного бюджету на 44 мільярд гривень.

Гетманцев додав, що у Раді очікують представлення цього законопроєкту вже у березні. При цьому він не назвав, якою буде сума військового збору.

Уряд має наміри запровадити сплату військового збору для ФОП та юридичних платників єдиного податку, а також для певних видів операцій з нерухомим майном та ювелірними виробами.

"Мова йде про збільшення військового збору, запровадження військового збору для ФОП, які сьогодні його не сплачують для юридичних платників єдиного податку, для певних видів операцій – з нерухомим майном, ювелірними виробами та інших операцій", – цитує Гетманцева УНІАН.

Нагадаємо, у Верховній Раді готують законопроєкт, який може істотно змінити підхід до бронювання військовозобовʼязаних. Депутати пропонують запровадити щомісячний платіж у 20 тис. грн, який гарантуватиме відстрочку від мобілізації для різних категорій працівників.

Крім цього, працівники мають бути офіційно оформлені, а у компанії не повинно бути заборгованості по сплаті податків. Таким чином можна буде бронювати до 50% від військовозобовʼязаних працівників.

В ОП пропонують інший варіант, що бронювати працівників можна спираючись на суму реально отриманої заробітної плати, з якої платиться податок. Нижня "межа входу", яка дозволятиме претендувати на економічне бронювання, – 30–35 тисяч гривень на місяць. За такої зарплати податкові відрахування працівника і роботодавця складуть до 18 тисяч гривень.