На Волині закривають центр підтримки ВПО, - ЗМІ

На Волині закривають центр підтримки ВПО

У Луцьку з 11 березня припиняє роботу Центр взаємопідтримки внутрішньо переміщених осіб, який знаходиться у приміщенні міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Про це повідомляє “Суспільне”.

За інформацією, причина закриття – відсутність постійної допомоги від благодійних організацій.

"Не надходить наразі допомога і нам немає що давати людям. Також немає продуктів, які ми могли б роздавати. Ще раніше ми звільнили приміщення, де був одяг. Зараз ми ще дороздамо ту допомогу й речі, які залишилися", – розповіла начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міськради Ліна Галан.

Вона також зазначила, що управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді й надалі буде звертатися до меценатів щодо надання допомоги ВПО, які мешкають у Луцькій міській громаді.

За словами Галан, попри те, що потік переселенців зменшився, досі є необхідність такої допомоги.

"Коли надходитиме нам гуманітарна допомога, то будемо організовувати благодійні акції для внутрішньо переміщених українців. Запаси вичерпані і щодня надавати допомогу вже немає можливості", – додала вона.

Нагадаємо, у лютому повідомлялося, що понад триста жителів Луганщини звернулись до Координаційного центру допомоги ВПО у Луцьку, яким опікується Щастинська міська військова адміністрація.