Холод у квартирах, медики з рф та асоціації зі Сталінградом: Власенко про ситуацію у Сєвєродонецьку (ВІДЕО)

Холод у квартирах, медики з рф та асоціації зі Сталінградом: Власенко про ситуацію у Сєвєродонецьку (ВІДЕО)

У квартирах сєвєродончан холодно, у місті практично немає молоді та є значний кадровий голод.

Про це в ефірі “Еспресо.TV” розповів керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

“У Сєвєродонецьку ситуація плюс-мінус без змін. Люди скаржаться, що відновлені системи теплопостачання не працюють так, як того хотілося б. У хатах все одно холодно. Дуже багато заїжджих. Отримує гуманітарку в основному старше покоління, молоді практично немає. Є значний кадровий голод”, - поінформував Власенко.

За його словами, у місцевих лікарнях багато медиків-росіян.

“По медиках. Дуже багато їде бригад з рф. Це і пермь, і калмикія. Забезпечують медзаклади кадровий потенціал”, - зауважив Власенко.

Він також прокоментував руйнування могил українських військових на цвинтарі під Сєвєродонецьком. За словами керівника РДА, таке явище притаманне майже всім окупованим територіям.

“Було таке й у Старобільському районі, й під Сєвєродонецьком. Вони нищать все, що пов'язане з АТО, з українськими військовими. А самі насправді пропагують ідеї руського міра, "парти героїв" і так далі”, - сказав Власенко.

Також його запитали про думки містян щодо реклами "сталінського" кітеля, який коштує 150 000 рублів, на фоні зруйнованих будинків Сєвєродонецька.

“Я не знаю, бачили містяни це чи ні, але думаю, що за такі гроші люди це не можуть серйозно сприймати, які знаходяться на окупованих територіях...Людям немає, що їсти, як заплатити за комунальні послуги, а тут 150 тисяч рублів”, - наголосив Власенко.

Він допустив, що окупантам не дає спокою слава Сталіна як переможця, “але насправді вони розуміють, що ця війна не така, як Друга світова, і тут їм така перемога не світить”.

Відеоряд з розбитими будинками, зауважив ведучий каналу, контрастує з заявами окупаційної влади щодо відновлення міста.

"Можливо, вони якісь асоціації зі Сталінградом проводять. Самі знищили місто, а тепер на фоні зруйнованих будинків знімають пропагандистський ролик. Це все, на що клепки вистачає”, - відповів на це Власенко.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку холодні батареї після запуску котельні.