Рубіжани можуть отримати допомогу з бюджету – громада заклала на це 13 мільйонів

Рубіжани можуть отримати допомогу з бюджету – громада заклала на це 13 мільйонів

Рубіжанська громада для людей, які опинилися в складних життєвих обставинах через військову агресію рф, продовжила програму надання одноразової грошової допомоги на 2024 рік. У бюджеті на неї передбачили 13 мільйонів гривень.

Про це повідомляє начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко.

Програма передбачає, що грошова допомога надається:

  • громадянам, які зареєстровані на території Рубіжанської громади;
  • громадянам, які перемістилися до початку повномасштабної військової агресії рф проти України та отримали довідку про взяття на облік ВПО із зазначенням фактичного місця проживання на території територіальної громади;
  • іноземцям та особам без громадянства, які до початку повномасштабної військової агресії рф проти України перебували в Україні на законних підставах і проживали на території територіальної громади.

Грошова допомога надається за наявності таких підстав:

  • встановлення факту позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України;
  • перебування в складних життєвих обставинах через тяжке захворювання, поранення чи інші ушкодження здоров’я, отримані внаслідок військової агресії, необхідність проведення або уже проведене консервативне/ оперативне/інтенсивне лікування;
  • інвалідність внаслідок війни;
  • загибель/смерть/зникнення безвісти члена сім’ї - ветерана війни або захисника чи захисниці України;
  • виховання дітей, які мають статус ВПО (допомога для покращення психічного та фізичного здоров’я, оздоровлення/відпочинок/реабілітацію дітей, які мають статус ВПО, стартуватиме з 1 травня 2024 року та надаватиметься тим батькам, які надали звіт про її використання у 2023 році).

Необхідні документи, заява та згода можна переглянути за посиланням.

Пакет необхідних документів надсилається на адресу Рубіжанської міської військової адміністрації: Дніпро, Нова пошта, відділення №70. Телефон отримувача 0936485480. Оплата за пересилання заяви та копій документів здійснюється заявником.

Нагадаємо, одноразові виплати отримали 35 мешканців Сєвєродонецької громади на загальну суму 147 тисяч гривень.