Адміністрація Байдена знайшла "мізерне фінансування" для України, — Bloomberg

Адміністрація Байдена знайшла "мізерне фінансування" для України, — Bloomberg

Адміністрація Байдена зважує, чи зможе вона залучити близько $200 млн фінансування армії США, щоб надати Україні негайну підтримку, оскільки більший пакет допомоги залишається в глухому куті у Конгресі.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела.

Фінансування може бути використане для оплати критично важливої ​​зброї, припасів та іншого обладнання, оскільки Україна стикається з нестачею артилерії, і це відбувається через невеликі територіальні просування російських військ за останні тижні.

"Дебати щодо використання невеликої кількості резервів Пентагону підкреслюють шалені зусилля Білого дому знайти будь-яку можливу підтримку для України. Але можливе фінансування є мізерним у порівнянні з більш ніж $61 млрд допомоги Україні, яку президент Джо Байден попросив у Конгресу", - пише Bloomberg.

Остаточне рішення ще не прийнято, сказав виданню один зі співрозмовників.

Нагадаємо, Згідно з внутрішньою оцінкою США, навесні Україна зіткнеться з потенційно катастрофічною нестачею боєприпасів і снарядів протиповітряної оборони, що могло б переломити хід війни та дати президенту росії володимиру путіну значну перевагу.

Верхня палата Конгресу США - Сенат підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні на понад $60 млрд. Проте, щоб документ став чинним, за нього має проголосувати і нижня палата Конгресу - Палата представників. Натомість її спікер Майк Джонсон відмовився виносити це питання на розгляд.