Луганський медуніверситет звернувся до Мінреінтеграції з проханням запобігти його об’єднанню з іншими вишами

Луганський державний медичний університет» звернувся до Мінреінтеграції з проханням запобігти його об’єднанню з іншими закладами

У релокованому Луганському державному медичному університеті розробляють стратегію розвитку, щоб запобігти його об’єднанню з іншими закладами.

Про це йшлося під час засідання Координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Раніше ДЗ «Луганський державний медичний університет» звернувся до Мінреінтеграції з проханням запобігти його об’єднанню з іншими закладами вищої освіти та надати можливість працювати автономно.

За результатами проведеної раніше наради під головуванням Віцепрем’єрки МОН та МОЗ спільно з керівництвом і науково-педагогічним колективом університету доручили розробити Стратегію розвитку закладу строком на 3 роки. А також План її реалізації.

Перший драфт Стратегії уже готовий. У ньому – план розвитку закладу як в умовах воєнного стану, так і в умовах післявоєнного відновлення країни.

У травні планується відкрита презентація Стратегії за участю профільних відомств.

Наразі в університеті активно проводять вступну кампанію, а також працюють над створенням нових освітніх програм із медичної психології, реабілітації й терапії.

«В умовах воєнного стану особливо важливо підтримувати релоковані заклади освіти. Тому щиро дякую представникам міністерств та обласних військових адміністрацій, які не лишаються осторонь», – зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, Верещук доручила Луганському медичному університету представити стратегію розвитку.