Загиблому луганчанину просять присвоїти звання Героя України

Загиблому луганчанину просять присвоїти звання Героя України

Військовослужбовцю з Луганщини Володимиру Антонову просять присвоїти почесне звання Героя України (посмертно).

Відповідну петицію зареєстрували на сайті Президента України.

Володимир Антонов - старший солдат, артилерист 25-ї Окремої Січеславської повітряно-десантної бригади ЗСУ.

Фото: Северодонецк Times

У петиції зазначається, що захисник родом з Луганської області. Народився 22 грудня 1998 року у Кримському. Батько з матірʼю покинули хлопця. Його виховували бабуся та дідусь. 

“Він був справжнім патріотом, зразком незламності та міцності духу. У свої 24 роки мріяв про родину, будував цілі та плани на майбутнє. Прагнув, щоб кожна родина жила в мирі й спокої, щоб жодна дитина не знала болі, втрачаючи батька або матір. І, захищаючи Батьківщину та нас з вами, він віддав найдорожче - своє життя”, - сказано у петиції.

Володимир пішов добровольцем на фронт ще до повномасштабного вторгнення. Боронив Україну на луганському, донецькому, харківському напрямках, пройшовши найзапекліші точки фронту.

”Під час загострення на купʼянському напрямку його з побратимами відправили на допомогу, де він потрапив під касетний обстріл і отримав поранення, несумісні з життям. Загинув 22.07.2023 року поблизу села Богуславка Харківської області. Тепер йому назавжди 24… У нього залишились брати, сестри, кохана дівчина”, - йдеться у петиції.

Петицію зареєстрували 7 березня 2024. Її авторка -  Анастасія Пономарьова. Збір підписів триватиме ще три місяці. Наразі петицію підтримали майже 3 тисячі людей з 25 тисяч необхідних.

Нагадаємо, Українці створили петицію про присвоєння загиблому луганчанину звання “Герой України”.