ЛОВА: росіяни заявили, що вмовили йти на вибори майже всіх мешканців окупованої Луганщини

ЛОВА: росіяни заявили, що вговорили йти на вибори майже всіх мешканців окупованої Луганщини

Побудинкові агітатори у самопроголошеній «лнр» нібито вмовили піти на вибори 92% осіб. У Рубіжному окупанти посилили обшуки на блокпостах.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

20 діб понад 2 600 членів дільничних виборчих комісій самопроголошеної «лнр» проводили агітацію за провладного кандидата у президенти рф, здійснюючи побудинкові обходи.

За підсумками у місцевому окупаційному виборчкомі повідомили, що 92,4% населення, завдяки цим та іншим заходам, начебто вмовили взяти участь в голосуванні.

«Запевняють, що роботою з громадянами ніби було охоплено понад 94 % від загальної кількості домогосподарств на території «лнр». Якимось чином встигли. Обґрунтування для завищення явки підготували. Дісталися навіть тих населених пунктиків, де не можна організувати голосування на дільницях через складну логістику», – зазначили у ЛОВА.

Також там повідомили, що, як й у Сєвєродонецьку, у сусідньому Рубіжному у зв’язку з виборами посилили перевірки на блокпостах. Зокрема, під час в’їзду або виїзду. Особисті дані людей уточнюють за списками. Чоловіки піддаються  ретельнішому огляду.

Нагадаємо, раніше керівник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк повідомляв, що жорсткішими стали правила й виїзду, й в’їзду на територію Сєвєродонецької громади з боку окупантів, контроль посилений.