ISW: рф розконсервувала до 40% танкових резервів

ISW: рф розконсервувала до 40% танкових резервів

Дослідники з відкритих джерел проаналізували супутникові знімки й зробили висновок, що росія вивезла від 25 до 40 відсотків своїх танкових стратегічних резервів зі сховищ просто неба.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Старша наукова співробітниця програми "росія і Євразія" Фонду Карнегі за міжнародний мир Дара Массікот зазначила, що рф, ймовірно, вивезла зі стратегічного резерву найкращу техніку, а на складах все ще зберігається "гірша і непридатна до експлуатації".

Дара Массікот також додала, що "залишки російських запасів скоротяться протягом наступних кількох років", якщо країна-агресорка збереже нинішній темп операцій.

Експерти ISW повідомили, що не можуть наразі самостійно перевірити цей звіт. Проте військові аналітики зауважили, що звіти про "виробництво" російських танків за останні роки здебільшого відображають не нове виробництво, а відновлені й модернізовані танки, які взяті зі сховищ.

Це є ознакою того, що російська армія здебільшого використовує техніку зі сховищ для підтримання бойових дій, а не для компенсації втрат на полі бою.

У звіті підкреслюється, що росія може зіткнутися з нестачею техніки в найближчі кілька років, якщо нинішні темпи втрат залишаться такими ж або прискоряться, а нинішній рівень виробництва нових машин залишиться незмінним.

Нагадаємо, що рф почала використовувати нову зброю на фронті.