рф виробляє втричі більше артснарядів, ніж США та Європа — CNN

рф виробляє втричі більше артснарядів, ніж США та Європа — CNN

росія виробляє в три рази більше артилерійських боєприпасів, ніж Сполучені Штати та Європа.

Про це пише CNN з посиланням на оцінки НАТО щодо російського оборонного комплексу, а також власні джерела у європейських розвідках.

Зазначається, що йдеться про цифру у близько 250 000 артилерійських боєприпасів на місяць, або близько 3 мільйонів на рік. Тоді як США та Європа можуть виробляти лише близько 1,2 мільйона боєприпасів на рік для виправляння в Україну.

США поставили собі за мету виробляти 100 тисяч артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року, але ця цифра складає менше половини російського щомісячного виробництва. Проте навіть такі обсяги роботи наразі не досяжні, оскільки фінансування України в розмірі 60 мільярдів доларів заблоковано в Конгресі.

"Те, в чому ми зараз перебуваємо – це війна за виробництво. Результат в Україні залежить від того, як кожна зі сторін підготовлена до ведення цієї війни", – сказав представник НАТО, який залишився анонімним джерелом інформації.

Також посадовці підкреслюють, що наразі армія рф вистрілює близько 10 тисяч снарядів на день, тоді як Україна – лише 2 тисячі (тобто у 5 разів менше за ворога). За словами представника європейської розвідки, в деяких місцях фронту співвідношення ще гірше.

Представник НАТО наголосив, що питанням номер один є боєприпаси, бо саме в цьому рф  дійсно має значну перевагу у виробництві та значну перевагу на полі бою.

За його словами, російські заводи із виробництва артснарядів працюють цілодобово. Наприклад, близько 3,5 мільйона росіян зараз працюють в оборонному секторі, порівняно з 2-2,5 мільйонами до повномасштабної війни в Україні. Крім того, рф імпортує боєприпаси з Ірану і Північної Кореї.

Згідно з інформацією, Іран минулого року надіслав щонайменше 300 тисяч артилерійських снарядів, а ймовірно, навіть більше. А КНДР надала щонайменше 6700 контейнерів з боєприпасами, в яких містилися мільйони снарядів.

Представник розвідки заявив, що росія "пустила в хід усе, що у неї є", сказав представник розвідки.

Проте за словами західних розвідників, рф не досягне значних успіхів на полі бою в Україні в короткостроковій перспективі. Зазначається, що існує межа виробничих потужностей російського ОПК. Тому російські заводи, ймовірно, досягнуть максимуму виробництва приблизно у наступному році.

Як американські, так і європейські посадовці переконані, що західні країни наздоженуть росію і вироблятимуть краще обладнання. Водночас представники розвідок вважають, що загальні розрахунки свідчать на користь рф в довгостроковій перспективі – особливо якщо додаткова допомога з боку США не буде надана.

Нагадаємо, що рф почала використовувати на полі бою нову зброю.