ЦРУ вважає, що Україна зможе знову наступати на фронті наприкінці 2024 чи на початку 2025 року

ЦРУ вважає, що Україна зможе знову наступати на фронті наприкінці 2024 чи на початку 2025 року

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив, що Україна може повернути собі наступальну ініціативу наприкінці 2024 чи на початку 2025 року, якщо Палата представників схвалить продовження військової допомоги.

Про це він повідомив під час слухань у Сенаті, пише Lida.net.

За його словами, американська розвідка вважає, що за додаткової допомоги Україна зможе триматися в активній обороні до кінця 2024 – початку 2025 року.

Він зазначив, що Сили оборони можуть продовжувати завдавати збитків росії не лише ударами по тимчасово окупованому Криму, але й по Чорноморському флоту — за останні пів року вдалося потопити 15 кораблів росіян.

Бернс заявив, що Україна може повернути собі наступальну ініціативу, що поставить її у "сильнішу позицію" на можливих переговорах з диктатором володимиром путіним.

"Україна могла б зберегти себе як сильна та незалежна країна, закріпитися в західних інститутах і мати простір і безпеку, щоб оговтатися від агресії та надати росії мати справу з довгостроковими наслідками жорстокого та дурного вторгнення путіна", – сказав директор ЦРУ.

Нагадаємо, президент США Джо Байден закликав Конгрес схвалити більше фінансування для України і порівняв війну проти Гітлера з війною проти путіна. Байден вважає, що Україна може зупинити путіна, якщо США нададуть їй необхідну зброю.