Байден про пакет озброєння Україні на $300 млн: "Цього зовсім мало"

Байден про пакет озброєння Україні на $300 млн: "Цього зовсім мало"

Президент США Джо Байден прокоментував виділення Україні нового пакету допомоги на 300 млн доларів, що включає постачання боєприпасів та військове обладнання.

Як повідомляє BBC, Байден сказав, що цього недостатньо.

Байден зазначив, що це екстрений пакет допомоги, який вдалося направити за рахунок коштів, зекономлених під час виконання попередніх контрактів Пентагону.

"Того, що ми схвалили сьогодні, зовсім мало, — сказав Байден під час переговорів у Вашингтоні з президентом Польщі Анджеєм Дудою та польським прем'єром Дональдом Туском. — Конгрес має негайно ухвалити запропонований обома партіями законопроект про національну безпеку, який включає допомогу Україні".

"Ми маємо діяти, поки не буде надто пізно. Поки не пізно. Бо, як пам'ятає Польща, росія не зупиниться в Україні. На мою думку, путін продовжить йти вперед, що створить загрозу для Європи, США та всього вільного світу", - сказав Байден.

Нагадаємо, адміністрація Байдена попросила Конгрес схвалити більш масштабну допомогу Україні на суму близько 60 млрд доларів. Законопроект про це вже схвалив Сенат, але він, як і раніше, заблокований у Палаті представників через позицію прихильників екс-президента Дональда Трампа та призначеного ними спікера Майка Джонсона.

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан, який зустрічався із Трампом 8 березня сказав, що якщо Трамп стане президентом, він не дасть Україні ані копійки, і війна закінчиться.

Читайте також: Washington Post пояснив, чому Трамп зневажає Україну: "Маринувався у супі російської пропаганди"