Новий закон про мобілізацію: FT дізнався, що Україна хоче замінити на передовій 300 тис. бійців

Новий закон про мобілізацію: FT дізнався, що Україна хоче замінити на передовій 300 тис. бійців

Новий закон про мобілізацію потрібен Україні для того, щоб замінити 330 тис. українських бійців на передовій.

Про це повідомило видання Financial Times із посиланням на Міністерство оборони.

У відомстві заявили, що всі 330 000 воїнів на фронті виснажені та потребують заміни, цитує Liga.net закриту статтю FT.

Решта новобранців компенсуватимуть втрати й "задовольнятимуть інші військові потреби, залежно від ситуації на полі бою".

FT зазначає, що у 2024 році планується мобілізувати до 500 тис. осіб.

Видання нагадує висловлювання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, який заявив, що людей слід розділити на дві категорії: тих, хто воює, та тих, хто працює для наповнення бюджету.

За словами голови оборонного комітету Верховної Ради Олександра Завітневича, чиновникам необхідно бути обережними у висловлюваннях щодо мобілізації.

"Потрібна кожна копійка, але вона має стати частиною широкого обговорення. Є люди, які бачать, що це розділить суспільство на багатих та бідних", – заявив він.

Нагадаємо, урядовий законопроєкт про мобілізацію ухвалений в парламенті у першому читанні. До другого читання від нардепів надійшло 4 тис. правок, їх розглядає оборонний Комітет ВР.

12 березня стало відомо, що на засідання Комітету нардепи проголосували за виключення з законопроєкту обмежень у керуванні авто, блокування рахунків, виїзду за кордон.

Омбудсмен Дмитро Лубінець спочатку заявив, що урядовий законопроєкт про мобілізацію містить низку антиконституційних норм, але після наради з міністром оборони Рустемом Умєровим, закликав Раду проголосувати за документ.