ГУР розповіло про пік інформоперації росії в Україні у день виборів путіна

ГУР розповіло про активну фазу інформоперації росії в Україні: її пік буде у день виборів путіна

Головне управління розвідки Міноборони стверджує, що російські пропагандисти продовжують активну фазу інформаційної операції "Перун".

Про це йдеться у повідомленні ГУР.

За даними відомства операція спрямована на дестабілізацію політичної ситуації в Україні та країнах Заходу та "створення умови для вирішення завдань сво". Проведення операції "Перун", як зазначають розвідники, також відбувається на тимчасово окупованих територіях України та в більшості регіонів рф.

Пропагандисти Кремля дають вказівки шпигунам росгвардії здійснювати заходи, зокрема:

  • з дискредитації українських та західних проукраїнських політиків, звинувативши їх у корупції і зраді інтересів України;
  • виправдовування агресії рф проти України та висвітлення ситуації довкола України з вигідних для кремля позицій;
  • поширення у медіапросторі дезінформації про начебто "нормалізацію життя" на поневолених росією українських територіях за безпосередньої участі у цьому керівництва рф;
  • формування в російському та європейському медіапросторі образу "українських нацистів", тощо.

"За російською методичною спецслужби кремля мають розповідати про події в Україні у першій половині 2024 року, використовуючи при цьому як уже давно відомі, так і щойно вигадані фейкові наративи: про начебто планування державного перевороту в Києві, звинувачення України у початку бойових дій на Донбасі, масовому вбивстві проросійських активістів в Одесі", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ГУР, піком активізації пропагандистських заходів визначений день "виборів президента рф", а завершення операції "Перун" окупанти планують до 30 червня цього року. 

Нагадаємо, вибори путіна в рф та на окупованих територіях України відбудуться з 15 по 17 березня. Одними з перших “міжнародних експертів”, які коментують підготовку до "виборів" президента рф у самопроголошеній “лнр”, стали нібито громадяни Камеруну, Конго та Намібії.