У США не бачать ознак того, що рф застосує ядерну зброю в Україні

У США не бачать ознак того, що рф застосує ядерну зброю в Україні

У Вашингтоні не бачать ознак того, що Москва має намір застосувати ядерну зброю в Україні.

Про це заявили в адміністрації президента США, повідомляє "Голос Америки".

Там наголосили, що США не коригуватимуть свою ядерну доктрину після нових заяв володимира путіна щодо ядерної зброї.

За словами співробітника адміністрації, путін, мабуть, відтворює російську ядерну доктрину, згідно з якою рф може застосувати ядерну зброю, якщо під загрозою виявиться її суверенітет.

"Ми не бачимо жодних підстав для коригування нашої власної ядерної стратегії, а також будь-яких ознак того, що росія готується застосувати ядерну зброю в Україні", - йдеться у заяві.

Прес-секретар Ради національної безпеки Едрієнн Вотсон заявила, що "ядерна риторика росії була і залишається безрозсудною і безвідповідальною протягом усього цього конфлікту".

"росія жорстоко вторглася в Україну без провокації чи виправдання, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну, оскільки вона захищає свій народ і свою суверенну територію від російської агресії", - сказала Вотсон.

Нагадаємо, 13 березня російський диктатор володимир путін заявив, що рф готова до ядерної війни: "Ми готові до ядерної війни. Не думаю, що США готові завтра розв'язати ядерну війну. Ну хочуть, але що так робити. Ми готові. Ми готові застосувати будь-яку зброю, якщо йдеться про існування російської держави".