Медведєв озвучив "російську формулу миру": Україна має увійти у склад рф

Медведєв озвучив "російську формулу миру": Україна має увійти у склад рф і виплатити компенсацію

Експрезидент рф, заступник голови Радбезу Дмитро Медведєв у відповідь на українську формулу миру представив російський варіант. 

Медведєв написав у Telegram, що для встановлення миру Україна має капітулювати і возз'єднатися з росією.

Він наголосив, що мир "може бути досягнутий або за наявності взаємної волі сторін з урахуванням розумного компромісу, або шляхом капітуляції однієї зі сторін конфлікту".

Російську формулу миру Медведєв назвав компромісом, вона складається з семи пунктів, серед яких капітуляція, демілітаризація, втрата міжнародної правосуб'єктності, відставка усіх органів влади, виплата компенсацій росії і російським військовим.

"Офіційне визнання тимчасовим парламентом України, що вся її територія – це територія російської федерації. Ухвалення акта про возз'єднання територій України з росією. Саморозпуск тимчасового парламенту. Визнання ООН акта возз'єднання", - написав Медвєдєв.

"Такою може бути м'яка російська формула світу. Адже це і є компромісна позиція, так?", - додав він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський має намір навесні провести у Швейцарії мирний саміт без участі росії, на якому союзники разом з Україною розроблять план справедливого миру і передадуть його російській стороні.

У лютому президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив свою постійну готовність виступати посередником між росією та Україною для встановлення "справедливого миру між двома країнами".

Ердоган під час зустрічі із Зеленським запропонував провести у Туреччині "мирний саміт" за участі росії. На що Зеленський відповів, що не бачить сенсу у такому саміті.