Окупанти готуються до нового наступу, — ISW

Окупанти готуються до нового наступу, — ISW

Російська армія спробує розпочати нові наступальні дії в Україні влітку 2024 року.

Про це пише ISW (Інститут вивчення війни).

Зазначається, що західна допомога може зіграти вирішальну роль у здатності України утримувати свої території та відбивати новий ймовірний російський наступ у найближчі місяці.

На думку аналітиків, росія намагається підтримувати темп своїх наступальних операцій по всій східній Україні, намагаючись перешкодити українським силам стабілізувати свої оборонні лінії.

За даними ISW, окупанти продовжать використовувати переваги, які надаються наявністю ініціативи на всьому фронті, для динамічної переоцінки своїх наступальних зусиль цієї весни та влітку та сподіваючись скористатися можливими слабкими місцями в обороні України.

Також є ризик, що російські війська продовжать свої спроби прориву до того, як важкі погодні умови навесні обмежать ефективні механізовані маневри з обох боків лінії фронті та ще більше обмежать російські можливості для досягнення значних тактичних успіхів.

Проте за умов отримання західної допомоги Україна зможе більше стабілізувати лінію фронту і підготуватися до відбиття наступальних дій ворога.

Крім того, гостра нестача систем протиповітряної оборони та ракет може різко знизити здатність України захищатися від російських ударів як у тилу, так і на передовій у найближчі тижні, якщо не розв'язувати цю проблему швидко.

Водночас рф останнім часом докладає зусиль, щоб напружити українську протиповітряну оборону як у тилових населених пунктах, так і вздовж лінії фронту.

Нагадаємо, що згідно зі словами ЦРУ, Україна зможе знову наступати на фронті наприкінці 2024 чи на початку 2025 року.