Загиблому луганському прикордоннику просять присвоїти звання Героя України

Загиблому луганському прикордоннику просять присвоїти звання Героя України

Президента просять присвоїти звання Героя України луганському прикордоннику Володимиру Даценку, який загинув поблизу Кліщіївки на Донеччині.

Петицію зареєстрували на сайті Президента України 13 березня.

Наразі петиція набрала понад 3 тисячі підписів з необхідних для розгляду 25 тисяч. Її авторка - Вікторія Даценко.

”Прошу Вас присвоїти звання Герой України (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини та справжньому патріоту нашої країни, старшому сержанту 3 прикордонного загону ім. Героя України Євгенія Пікуса, Даценку Володимиру Олексійовичу (23.04.1981 р.н.)”, - йдеться у зверненні.

У петиції зазначається, що Володимир Даценко підписав контракт у 2019 році, служив на Луганщині. Після повномасштабного вторгнення разом з побратимами боронив Старобільськ, Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Бахмут.

“Володимир успішно виконував свої обов'язки. Виконував евакуацію поранених та загиблих побратимів з найгарячіших точок, коли це було на межі неможливого. Чітко виконував обов'язки з перевезення техніки, боєприпасів та побратимів на позиції та з них”, - наголосила авторка петиції.

Загинув Володимир Даценко 17 лютого 2024 року під час ворожого обстрілу у районі Кліщіївки, отримавши вибухові та осколкові поранення, не сумісні з життям.

Нагадаємо, Володимир Даценко був родом зі Старобільщини. Поховали захисника 7 березня на Івано-Франківщині.