Понад 90 тисяч ВПО подали заяви на продовження виплат

Понад 90 тисяч ВПО подали заяви на продовження виплат

Наразі до органів соціального захисту населення надійшло вже понад 90 тисяч заяв внутрішньо переміщених осіб на продовження отримання державної допомоги. На даному етапі близько 66% з них вже опрацювали, а 34% перебувають у роботі.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

У першому періоді березня на виплати для 671 тисячі ВПО спрямували загалом 1,4 мільярда гривень. Таким чином переселенці, яким виплати продовжили автоматично з першого числа поточного місяця, отримають кошти найближчим часом.

Цього місяця виплата допомоги для ВПО відбудеться ще 21 та 28 березня. Тобто, внутрішні переселенці, котрі подали заяви, у разі їхнього схвалення отримають виплати до кінця поточного місяця.

Щоб подати заяву на продовження отримання державної допомоги ВПО можуть звертатися до органів соціального захисту населення у громадах або до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Нагадаємо, раніше у Мінсоцполітики повідомляли, що нарахування коштів для ВПО, які мають право на продовження виплат після подання заяви, відбудеться 21 або 28 березня.