росія просунулась на фронті – DeepState

росія просунулась на фронті – DeepState

рф продовжує атакувати на фронті та має успіхи на деяких його ділянках, зокрема на півдні.

Про це повідомляє Telegram-канал DeepState.

"Ворог просунувся у Орлівці та біля Вербового. Тривають бойові дії біля Роботиного, Вербового та Горьківського", - йдеться у повідомленні.

Роботине, місто на півдні України в Запорізькій області, як пише Forbes, знаменує собою найдальше просування українських військ під час їхнього наступу влітку 2023 року. Минулої осені втомлені українці окопалися та підготувалися до неминучої контратаки росії.

У жовтні виснаженим українським військовим, які визволяли Роботине, довелося його захищати.

Минуло майже пів року, а ті самі бригади все ще залишалися там. І лише нещодавно сили почали отримувати певне підкріплення у вигляді 141-ї піхотної бригади, яка є одним з найновіших бойових формувань України.

Видання зазначає, що про 141-у бригаду відомо дуже мало.

"Очевидно, вона була сформована саме тоді, коли на початку червня 2023 року розпочався український наступ. Повідомляється, що бригада об’єднує шість стрілецьких батальйонів, у кожному з яких, ймовірно, кілька сотень військовослужбовців", - йдеться у матеріалі.

Літо й осінь бригада, скоріш за все, провела на навчаннях. А перші докази того, що 141-й підрозділ розгорнутий для бою, з’явилися в суботу, коли бригада опублікувала відео, на якому показано удар по російській піхоті одним із безпілотних літальних апаратів.

"141-й прибуває в Роботине в критичний час. Український гарнізон у зруйнованому місті та його околицях майже щоденно відбиває російські напади, але робить це зі втомленими військами та технікою — і з однією бригадою менше", - йдеться у тексті.

Нагадаємо, що, згідно з інформацією Bild, армія рф хоче захопити усе Запоріжжя, сподіваючись на перемогу Трампа на виборах.