рф планує мобілізацію на ТОТ: деталі

рф планує мобілізацію на ТОТ: деталі

Окупанти можуть насильно забирати мешканців тимчасово окупованих територій до російської армії.

Про це розказав волонтер, блогер Микола Осиченко для 24 каналу.

Зазначається, що у ДПСУ заявили про намір рф одразу після "виборів" мобілізувати до 300 тисяч українських громадян на ТОТ.

"Документ вступає в дію з 25.03.2024, тобто, одразу після виборів", - йдеться у дописі.

Також повідомляється, що під час проведення голосування у Маріуполі росіяни проводили "перевірку обліку" у чоловіків. Так працівники військкоматів вимагали українців оновити дані або ж надати їх за умови відсутності.

"Якщо брати за приклад ту мобілізацію, яку вони провели у 2022 році, перед повномасштабним вторгненням, то їм не потрібні ніякі дані про населення окупованих територій. Якщо вони вирішать мобілізовувати українців, то просто хапатимуть чоловіків на вулицях. Тоді ніхто ні в кого нічого не запитував, їх забирали та відправляли на штурм Маріуполя",- пояснив Микола Осиченко.

Зазначається, що дані громадян, ймовірно, потрібні рф не для мобілізації, а через відсутність будь-яких даних.

24 канал пише, що "вибори" на ТОТ проходили без сформованих списків виборців. Тобто будь-яка людина з російським або українським паспортом могла прийти на виборчу дільницю та проголосувати.

"Це навіть не шоу, а просто дійство "для галочки", що там проходили "вибори". Я спілкувався з багатьма маріупольцями і ніхто з них не пішов на "вибори", бо для них цілком зрозуміло, що все вже давно підрахували. Людей на відео майже не було", – сказав волонтер.

Нагадаємо, що CNN розповідає про ймовірні дії путіна після перемоги на "виборах".