Російська армія завдає масованих авіаударів по Бєлгородщині, — Bild

Російська армія завдає серію авіаударів по Бєлгородщині, — Bild

Росія завдає авіаударів по селу Козинка у Білгородської області, куди прорвалися російські добровольці, які воюють проти армії рф.

Це помітив експерт Bild з аналізу відкритих даних Юліан Репке.

Російське село Козинка знаходиться біля самого кордону з Україною у Грайворонському районі Бєлгородської області. Вже кілька днів там тривають бої між добровольчими формуваннями росіян у складі ЗСУ та російськими військами.

Репке вивчив відео одного з проросійських телеграм-каналів і виявив, що ЗС рф атакує Козинку за допомогою авіації.

"На цьому відео показані масовані російські авіаудари по... росії. Хоча ворожі режиму сили захопили лише одну вулицю в маленькому селі Козинка Білгородської області, путін відповів жорстокою силою, наприклад, численними авіабомбами ФАБ-500, що планують, з винищувачів-бомбардувальників", — пише Рєпке.

Водночас Astra пише, що у Бєлгородській області місцева влада встановлює блокпости у низці населених пунктів, щоб обмежити в'їзд на прикордонні території. Йдеться про населені пункти Козинка, Глотове, Гора-Поділ, Безіменно, Новостроївка-Перша та Новостроївка-друга, а також місто Грайворон.

Нагадаємо, 12 березня легіон "Свобода росії", РДК та Сибірський батальйон зайшли до Курської та Білгородської області рф у рамках спільної операції. Бєлгород під обстрілами вже тиждень, бої йдуть в області.