За двома статтями судитимуть ватажка луганських «Нічних вовків»

За двома статтями судитимуть ватажка луганських «Нічних вовків»

СБУ зібрала доказову базу щодо колишнього «депутата» самопроголошеної «лнр», очільника луганського осередку мотоклубу «Ночные волки. Донбасс». Йому загрожує 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Фігурант - Віталій Кішкінов на прізвисько «прокурор».

«Очолюване ним відділення організації байкерів з 2014 року залучається кремлем для підтримки окупаційної політики на тимчасово окупованій території Луганщини та у якості інструменту гібридного впливу на населення. Діяльність цієї структури жорстко контролюється російською владою та спецслужбами», - зауважили в СБУ.

Повідомляється, що з перших днів широкомасштабної війни рф проти України Кішкінов підтримав агресора та публічно закликав жителів захоплених територій вступати до лав російських НЗФ, аби воювати проти України.

У вересні 2022 року він, будучи у той час «депутатом народного совета лнр», під час пленарного засідання цього незаконного органу проголосував за «закон» про проведення «референдуму». На підставі цього «документу» окупанти провели антиконституційний «референдум» на території Луганської області.

Ворожого поплічника звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110) та у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Зловмисник переховується на тимчасово окупованій території. Його оголосили у розшук, проводяться комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти національної безпеки України.

Досудове розслідування вели слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 40 самопроголошеним депутатам повідомили про підозру.