Найвищий військовий керівник НАТО у Києві: Пропаганда не може приховати труни, які повертаються в рф

Найвищий військовий керівник НАТО у Києві: Пропаганда не може приховати труни, які повертаються в рф

Голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що у війні росії проти України настав "вирішальний момент", а тому окупантам не можна дати перемогти.

Про це він сказав на Київському безпековому форумі.

"І було би страшною історичною помилкою дати президенту путіну перемогти. Це було би для всіх нас небезпечно, тому що результат цієї війни впливатиме на долю всього світу", - сказав Бауер.

На його переконання, війна росії проти України ніколи не була пов’язана з реальною загрозою безпеці з боку України чи НАТО.

"Ця війна ведеться тому, що президент путін боїться чогось набагато потужнішого, ніж будь-яка фізична зброя на землі, - демократії", - вважає Бауер.

"Якщо український народ матиме демократичні права, то незабаром і народ росії теж забажає справжніх демократичних прав. Ось про що ця війна насправді", - наголосив він.

Бауер зазначив, що у росії існує лише право сили, а верховенство права – лише фасад, і росія відчайдушно намагається створити образ сили, але демонструє лише слабкість.

"Не існує пропаганди такого масштабу, яка могла би приховати всі ті труни, які повертаються до РФ. Не існує такої пропаганди, яка могла би знайти відповіді на питання родин загиблих солдатів", - сказав він.

"Як і жодна пропаганда не може приховати правди про те, що президент путін не досяг жодної зі своїх стратегічних цілей. А як би він їх досяг? Російські війська гадки не мають, за що воюють. А ви знаєте, за що воюєте. Ви боретеся за саму цивілізацію", - підкреслив Бауер.

Нагадаємо, 21-22 березня проходить 16-й щорічний Київський безпековий форум, організований для мобілізації трансатлантичної підтримки України. Гасло цьогорічного форуму: "Україна каже світу: переможемо разом!".

У січні Бауер закликав державних та приватних осіб на Заході підготуватися до епохи, коли будь-коли може статися що завгодно, включно з війною. Він вважає, що результат війни в Україні визначить долю світу