Австрія проти, щоб доходи від активів рф віддали для закупівлі зброї для України

Австрія проти, щоб доходи від активів рф віддали для закупівлі зброї для України

Австрія виступає проти передавання доходів від заморожених російських активів для закупівлі зброї для української армії.

Про це перед самітом лідерів Євросоюзу заявив австрійський канцлер Карл Негаммер, повідомляє Liga.net.

Він зазначив, що не проти використати доходи від активів РФ на відбудову України, але щодо закупівлі зброї для ЗСУ – Відень проти.

"Наразі ми перебуваємо в процесі обговорення цього питання. Для нас, нейтральних, важливо, щоб гроші, які ми схвалюємо, не були витрачені на зброю і боєприпаси. Спочатку обговорювалося, що вони мають бути інвестовані у відновлення в Україні, і я думаю, що це розумна пропозиція", – пояснив Негаммер.

Нагадаємо, Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель виступає із пропозицією використати 90% доходів від активів рф на військову допомогу Україні.

Сполучене Королівство готове позичити Україні всі заморожені активи російського центрального банку у Великій Британії на тій підставі, що росія буде змушена виплатити репарації Україні після закінчення війни.

29 січня посли ЄС досягли "принципової" згоди щодо використання прибутку від заморожених російських активів для допомоги Україні.

Президент України Володимир Зеленський підрахував, що заморожені російські активи за кордоном становлять приблизно 300 мільярдів доларів.