Держдеп США відреагував на удари України по російським НПЗ

Держдеп США відреагував на удари України по російським НПЗ

Держдеп США дав зрозуміти, що дійсно не схвалює удари українських дронів по російським нафтопереробним заводам.

Про це на брифінгу заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

При цьому він ухилився від запитання про конкретні розмови з СБУ і ГУР щодо цих атак.

"Я не збираюся говорити про конкретні розмови, але наша позиція завжди була з початку цієї війни, що ми не заохочуємо і не підтримуємо Україну, яка завдає ударів за межами своєї території", - сказав Міллер.

"Я не збираюся говорити про конкретні розмови, але це наша давня політика, яку ми чітко пояснили українському уряду, тому це не те, про що вони хотіли б – про що б вони не знали", - додав він.

Нагадаємо, газета Financial Times з посиланням на три інформовані джерела повідомила, що США закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру росії, попереджаючи, що удари безпілотників можуть підвищити світові ціни на нафту та спровокувати помсту.

За даними видання, попередження Вашингтона було передано високопосадовцям Служби безпеки України та її Головному управлінню розвідки Міноборони.

Віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина заявила, що нафтопереробні заводи на території росії є законними цілями з військового погляду. Так вона відреагувала на статтю FT про нібито заклики США до України припинити удари по російських НПЗ.