Мешканець Щастя передавав ворогу дані про електропідстанції у п’яти областях, - СБУ

Мешканець Щастя передавав ворогу дані про електропідстанції у п’яти областях, - СБУ

СБУ викрила інформатора фсб з окупованого Щастя, який «зливав» ворогу дані про українські електропідстанції.

Про це повідомляє Управління СБ України в Харківській області.

47-річного чоловіка Служба безпеки викрила у результаті багатоетапної спецоперації у різних регіонах України.

За вказівкою агресора він збирав інформацію про місця розташування та стан ключових електропідстанцій на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.

Зазначається, що розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових та проведення повторних повітряних ударів по електричних підстанціях для повного знеструмлення областей.

Для виконання ворожого завдання мешканець Щастя дистанційно залучив свого знайомого з Харкова, посадовця регіонального підрозділу компанії Укренерго. Його співробітники СБУ затримали ще у червні минулого року.

Отриману інформацію зрадник дистанційно передавав до фсб за допомогою анонімного чату у месенджері. Однак співробітники СБУ своєчасно викрили наміри російської спецслужби та запобігли їхній реалізації.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, Служба безпеки зібрала доказову базу і передала в суд матеріали на ще п’ятьох зрадників, які воювали проти Сил оборони на сході України.