Луганчани продовжують подавати заяви про пошкоджене житло, але не можуть отримати компенсацію

Луганчани продовжують подавати заяви про пошкоджене житло, але не можуть отримати компенсацію

Станом на 1 квітня громадяни Луганської області подали 44769 інформаційних повідомлень (ІП) про пошкоджене/знищене внаслідок російської агресії нерухоме майно. У порівнянні з даними на 1 березня додалося 658 заяв. Однак на цей час мешканці Луганщини не можуть отримати компенсацію.

Про це повідомляє Департамент економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської ОВА.

Військові адміністрації територіальних громад опрацювали 42813 ІП (+873 ІП в порівнянні з 01.03.2024).

З них дані, вказані громадянами в 31864 ІП, внесли до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації (РПЗМ).

Також повідомляється, що 10849 ІП не підлягають обробці (через дублювання, не коректні дані, зокрема щодо адреси, власника майна тощо).

Всього до РПЗМ внесли 35964 об’єкт нерухомого майна (ОНМ) (+339 ОНМ в порівнянні з 01.03.2024), у тому числі 11074 будівель, 24890 приміщень.

“Нагадуємо: на сьогодні власники майна, розташованого на території Луганської області, не можуть отримати допомогу на його відновлення чи компенсацію в разі його знищення. Разом з цим, слід враховувати, що тільки наявність у РПЗМ даних про пошкоджене чи знищене майно дасть можливість власнику отримати таку допомогу в майбутньому”, – зазначили у Департаменті.

Подати ІП можна через засоби Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, з використанням мобільного додатка Порталу “Дія” або через адміністратора центру надання адміністративних послуг чи нотаріуса

Нагадаємо, у лютому повідомлялося, що за майже чотири місяці луганчани подали ще понад дві тисячі заяв про пошкоджене житло.