Безпілотники підірвали економічну зону "Алабуга" в рф, де виготовляють "шахеди" (ФОТО)

Дрони підірвали економічну зону "Алабуга" в рф, де виготовляють "шахеди"

Вранці, 2 квітня, безпілотники атакували територію особливої економічної зони "Алабуга" у Татарстані в рф, де знаходиться завод з виробництва "шахедів".

Внаслідок атаки пролунали вибухи і сталася пожежа, повідомляє "Медуза".

Загалом на територію ОЕЗ "Алабуга" впали три великі БПЛА, пролунали вибухи і виникли пожежі.

Sota пише, що за даними місцевих джерел та анонімних каналів російських силовиків, атаковані НПЗ "Елаз-Нафтопродукт" та гуртожиток ОЕЗ "Алабуга", відомого за розслідуванням видання "Протокол" виробництвом "шахедів".

Місцева влада повідомляє про шістьох постраждалих.

Атака по Алабузі – найдальша на території росії за час війни з Україною: місто знаходиться приблизно за 1300 км від кордону з Україною.

Нагадаємо, ще у серпні газета The Washington Post писала про роботу заводу з виробництва "шахедів" в росії у Татарстані (район Алабуга), які свідчать, що рф має на меті до середини 2025 року зібрати 6 тис. безпілотників.

За даними документів, які отримав WP, виробництво ударних дронів на заводі площею більш ніж 14 футбольних полів, відбуватиметься у три етапи.

  • Перший передбачав доставку Іраном безпілотників у розібраному вигляді, які збиралися на заводі.
  • Другий етап передбачав створення заводу для виробництва планерів — порожнистих корпусів безпілотників — які будуть поєднуватися з двигунами та електронікою, що постачаються з Ірану.
  • На завершальному та найамбітнішому етапі понад 4000 безпілотників буде виготовлено з невеликою допомогою Ірану та передано російським військовим до вересня 2025 року.

Читайте також: Опубліковані нові супутникові знімки заводу з виробництва "шахедів" в рф: "Будівництво прогресує"