Судитимуть двох мешканців Луганщини, які при окупантах стали силовиками

Судитимуть двох мешканців Луганщини, які при окупантах стали силовиками

Прокурори Старобільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян. Їм інкримінують добровільне зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що колишній правоохоронець з Сорокиного перейшов на бік ворога ще у 2014-му році. Працював у «генеральній прокуратурі лнр». Його оголосили у розшук за ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Надалі залишався на території псевдореспубліки. Улітку 2022 року став «виконувачем обов’язків заступника прокурора Марківського району лнр».

Інша обвинувачена ‒ мешканка Шульгинки, яка добровільно вступила на рядову посаду до «відділу внутрішніх справ мвс рф «Старобільський» та присягнула на вірність агресору. Проходила службу у «відділі у справах неповнолітніх».

«Фігуранти займались пошуком проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців, виконували злочинні накази вищого керівництва», – пояснили у прокуратурі.

Наразі осіб оголосили у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, за публічного обвинувачення прокурорів Сватівської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області двох громадян визнали винними у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Їх засудили до 15 та 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.