За колабораціонізм засудили ще двох мешканців Луганщини

За колабораціонізм засудили ще двох мешканців Луганщини

За публічного обвинувачення прокурорів Сватівської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області двох громадян визнали винними у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Їх засудили до 15 та 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також заборонили впродовж 15 та 13 років обіймати посади в правоохоронних органах.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Прокурори у суді довели, що засуджені у 2022 році добровільно обійняли посади у незаконних правоохоронних органах на тимчасово окупованій території.

Експравоохоронець із Рубіжного при окупантах став «командиром взводу ізолятора тимчасового тримання Троїцького райвідділу внутрішніх справ мвс лнр». На цій посаді він забезпечує охорону утримуваних в’язнів та виконує злочинні накази вищого керівництва.

Інший засуджений – мешканець Ровеньків. Чоловік підтримує окупаційну владу держави-агресорки з 2014 року. Тоді приїхав до Луганська і вступив на службу «слідчого управління генпрокуратури лнр». Після повномасштабного вторгнення рф в Україну став працювати в окупаційній «прокуратурі Новоайдарського району лнр».

Вироки ухвалювалися заочно. Покарання засуджені відбуватимуть із моменту затримання.

Наразі їх оголосили у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, за матеріалами СБУ судовий вирок заочно отримала ще одна чиновниця-колаборантка, яка керує структурним підрозділом окупаційної адміністрації у Старобільську.