До 10 років засудили ексдиректорку комунальної установи з Луганщини за співпрацю з ворогом

До 10 років  засудили ексдиректорку комунальної установи з Луганщини за співпрацю з ворогом

За матеріалами СБУ судовий вирок заочно отримала ще одна чиновниця-колаборантка, яка керує структурним підрозділом окупаційної адміністрації у Старобільську.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За матеріалами СБУ до 10 років колонії заочно засудили ексдиректорку комунальної установи з Луганщини, яка на керівній посаді співпрацює з окупантами.

Встановлено, що колишня директорка комунальної установи «Старобільський міський центр соціальних служб» залишилась на тимчасово окупованій території та почала співпрацю з окупантами.

Через зраду та колаборацію з ворогом вона зберегла керівну посаду. Очолювану нею установу загарбники перейменували у «филиал 18 республиканского центра социальной поддержки семей, детей и молодежи министерства труда и социальной политики лнр».

Зловмисниця продовжує працювати в окупаційній адміністрації, допомагаючи окупантам зміцнювати створену ними «владну вертикаль».

Суд визнав її винною за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України та засудив до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування строком на 15 років, з конфіскацією усього майна.

Строк відбування покарання рахуватиметься з моменту фактичного затримання правопорушниці.

Наразі вона перебуває у розшуку.

Слідчі заходи проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, УСБУ в Рівненській області за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Нагадаємо, мешканець Щастя передавав ворогу дані про електропідстанції у п’яти областях, - СБУ.